Steg 2 fortsätter.

Möblerna vi beställde igår kom redan idag. Nu har jag satt ihop bokhyllan som ska stå bredvid datorhörnskrivbordet och stoppat in diverse förvaringslådor och tidsskriftsamlare. Ja den ska faktiskt få en blomma också ;-) Såhär ser det ut nu i skrivande stund, strax efter halv nio på kvällen:
image43
Hade vi gjort det idag hade vi inte valt en så stark färg på tapeten, men vi tycker ändå det funkar rätt bra färgmässigt mellan möbler och väggar.

Åh vad det ska bli skönt när det är klart....

Arbetsrummet steg 1 och 2.

Arbetsrummet ska dels gå från att vara kombinerat gästrum och arbetsrum till att bara vara arbetsrum och dels få en liten uppfräschning med en ny datamöbel och ny förvaring... Arbetsrummet är för övrigt det enda rum vi taptserat eller målat eller gjort nåt större sen vi flyttade hit, ja fram tills jag nu tog köket, när vi köpte huset låg här en heltäckningsmatta och väggarna var trista grå/skitvita och var ritade på av barnen som bodde här förrut. Så det gjorde vi vid redan efter max nån månad. Men sen dess har tiden stått stilla...

Arbetsrummet såg ut såhär för en vecka sedan:
image35

Nu är steg 1 klart: bäddsoffan står numera i TV-rummet, ett gammalt skrivbord fungerar som tillfälig avlastningsyta under tiden jag sorterar alla papper, tidningar, skivor och sånt som finns här, och förvaringslådor och tidsskriftssamlare är inköpta. I går såg rummet ut såhär från ungefär samma vinkel:
image36

Fler foton:
image37
Det aldeles för lilla databordet ska kastas ut och ersättas av ett större hörnskrivbord (bakom ryggen på fotografen)med bättre plats för t ex skrivare och scanner. Här ska istället fler vägghyllor upp, en eller två.

image38
I hörnan ska det nya dataskrivbordet stå, och bredvid den (antagligen på väggen som går hit mot kameran) ska en låg bokhylla i samma material få sin plats. I den ska sen de olika förvaringslådorna och tidsskriftsamlarna stå. En del av dem i alla fall.

image39
Jodå, nånstans under all bråten finns ett dataskrivbord ;-) Och det ska få vara kvar, men som synes behövs det röjas lite.... eller mycket..... ;) Här ska finnas en ordentlig skrivyta så bordet bredvid skärmen ska i princip vara tom. Där står nu bl a en skrivare och en scanner, och några förvaringslådor. Och en massa löst skräp ;-) En extra vägghylla ska upp också. Tror jag.

I skrivande stund förbereder jag för steg 2. detta gör jag genom att sortera, sortera och åter sortera. Det gamla skrivbordet i hörnan är tömt, lådorna alltså, och redo att kastas ut. jag har organiserat och rensat i befintliga förvaringsboxar/lådor. Och "mitt" skrivbord är röjt så långt det går innan den nya möbeln kommit. Bildbevis!!
image40

Jag återkommer när steg 2 kommit en bit till på vägen :-D

Ny IKEA-shopping.

Igår var jag på IKEA för shopping av smågrejer, shopping som bekostas av presentkort jag fått från jobbet när jag slutade. Resultat:

-Sänghylla Lack i ek, att ha över sängen i vårt sovrum.

-Tre vanliga hyllplan i obehandlat trä, plus konsoler, att ha på väggen i "min" hörna i sovrummet. De ska målas i samma färg som väggarna.

-Diverse dokumentförvaring och tidsskriftställ till arbetsrummet.

-Gardinstång i svart till sovrummet, samt ändknoppar delvis i trä.

-100 värmeljus, ja jag KAN ju inte åka till IKEA två gånger i rad utan att köpa värmeljus.

-4 låga vita blockljus till köket.

-8 små glaskoppar till värmeljus, bl a till sänghyllan i sovrummet.

-2 ugnsformar i vit keramik, den ena lagom för t ex gratäng för 2 ;)

-Ovanlig slingrig grön växt + kruka, som "gå bort-present".

Sen blev det inte mer... men det är 150 kr kvar på presentkortet ;-)

Tredje rummet: sovrummet.

Nu har jag möblerat sovrummet inne i min skalle. Och målat/tapetserat det också. 

Väggarna ska bli ganska ljust solgula, utom väggen där sänggaveln står som ska få en fondtapet i nån chic variant (är inte mycker för fondväggar ö h t men här tror jag det skulle bli kanon).

Ovanför huvudsänggaveln ska det upp en hylla med en liten kant på så man t ex kan luta foton eller böcker mot den. Under denna ska sänglampor av nåt slag, ganska små, sitta (Tack Catharina för inspirationen!). Klädbyrån som du står mittemot sängen så att säga ska få flytta till en annan vägg och delvis gömmas bakom dörren, på den vägg där den nu står ska en ny klädförvaring få sin plats. Antingen en smal dubbelgarderob eller en hög byrå. Och varsin klädbetjänt på vardera sida. Tills vidare får där dock stå en ful men skön fåtölj som sen ska in i arbetsrummet, som också ska göras om... Och på en smal väggbit på min sida av sä'ngen ska 3 eller 4 enkla trähyllor upp och ge plats för t ex böcker, tidningar, telefon m.m.

Alltså, inhandlas måste:
Färg + fondtapet.
Hylla över sängen + sänglampor.
3 eller 4 enkla hyllor i trä.
Klädförvaring (får bli en senare fråga dock, tidigast till semestern)
2 klädbetjänter.

Förrutom klädförvaringen, som jag inte har nån som helst aning om än så länge, räknar jag med ca 2000 kr.

Före-bilder kommer sen!!

Köket klart! Före- och efterbilder.

Ja vita hänglampor ska upp
i fönstren, de ska "sladdas om" men de gör ingen betydande skillnad för utseende. Så jag säger att köket är färdigt!! Det har tagit mig från tisdag förmiddag till fredag kväll. Och det har kostat.....
... 250 kr för färgen
... ca 100 kr för penslar, rollers m.m.
... ca 450 kr för textilier (gardintyg, handdukar, löpare)
... och 1600 kr för stolarna
2400 kr totalt alltså.

Här är lite före- och efterbilder:

Matplatsen FÖRE:
image24

Matplatsen EFTER:
image25

Mot diskmaskinshörnan FÖRE:
image26

Mot diskmaskinshörnan EFTER:
image27

Spishörnan FÖRE:
image28

Spishörnan EFTER:
image29

Några fler EFTER-biler:
image33


image34





Det tar sig!

Just nu håller de nya stolarna på att skruvas ihop. Nya blommor och krukor är på plats. Handdukskrokar har jag hittat. Ny löpare och några vita ljus har jag köpt. Imorgon ska köket invigas då mamma och pappa kommer hit på middag!

image23

Världens röra...

.. är det i köket just nu, men det är faktiskt snart färdigt!! Gardinerna ska upp, stolarna ska köpas och sättas ihop, och så ska det röjas undan. Sen är det färdigt!!

Men nu är klockan midnatt och det är absolut dags att sova.... jag orkar inte ens tänka längre *s* så det är inte lönt att göra mer...

image22

Åh vad fint!!

Nu är hela köket målat en gång och halva t o m 2 gånger (bl a över spisen). Och färgvalet verkar onekligen lyckat, jag är jättenöjd!! Den gröna är aldeles lagom grön mot den halvmörka träinredningen. Imorgon bitti målar jag andra gången i resten av köket, och tänkte sen ta med mig sonen till IKEA och köpa de nya köksstolarna. De ska betalas med skattepengarna som inte kommit än ;) så jag lånar fräckt från ett annat konto. Det känns liksom konstigt att göra allt annat klart nu och så vänta med stolarna...

Ikväll ska gardinen sys klart, om jag får fatt i symaskinen. Jag TROR syrran har den... Den valsar runt mellan henne, mig och mamma.

Titta!!
image21

Jag har f.ö kämpat mot min svindel när jag målade över skåpen, i synnerhet över kyl och frys där jag fick stå längst upp på trappstegen. Hua!!

Let the fun begin!

Nu har jag äntligen börjat måla i köket. Med betoning på börjat. Efter att sonen somnat ikväll planerar jag att sätta dit ny tapet där det saknas, under ena fönstret t ex, och måla klart första strykongen imorgon. Andra strykningen på fredag morgon när jag lämnat Simon på förskolan, så är det förhoppningsvis tillräckligt torrt tills han kommer hem på eftermiddagen och börjar peta och pilla på det ;-)

image19

En sak behöver jag hjälp med: ta loss dörren till städskåpet samt luckan till ena köksskåpet. För att komma åt bättre i hörnen. Jag kämpade som djur med de skruvarna men de inre rörde sig inte ur fläcken. PETER!!!

Nya stolar till köksbordet har jag förresten bestämt mig för, och Peter har godkänt ;o)
Dessa, Harry heter de, finns på IKEA för 395 kr/st:
image20
Det kan nog bli jättesnyggt till bordet, som ska slipas och lackas om, i det nya köket med gröna väggar och detaljer (ljus, krukor, handdukar osv) i vitt.

Lugnet före stormen?

Nu är köket förberett för målning. Nästan i alla fall. Maskeringstejpen tog slut så jag har fått köpa ny och får tejpa de sista kanterna ikväll. Och så ska jag få undan sakerna som ligger ovanpå skåpen:
image16
Ja vårt skafferi är för litet :-(

Men imorgon ska jag nog kunna komma igång med själva målningen. Nu är köket färglöst och trist men känns väldigt stort å andra sidan.
image17

Att måla är rätt kull det är förarbetet som är så himla trist. När detta är över vill jag inte ens SE åt en rulle maskeringstejp mer!
image18

Mer kök!

Jag har köpt en lång sidogardin, och såpass bred att det blir lagom att sy en kappa av den genom att kapa den på längden. Jag tänkte att den kunde passa i det nya köket, de gröna bladen är mer gröna i verkligheten än vad de ser ut på bilden. Sagt och gjort, nu har jag börjat...

Mönsterpassningen blev inte 100%-ig, men jag tror (läs: hoppas) att man inte tänker på det när gardinen sedan hänger uppe. Det blir inte mycket fall i den, men lite, så det blir nog rätt OK.... Eller vad tror ni?

image9

Jag lägger också in 3 foton till från köket. Det syns nog hyfsat ungefär hur skåp och sådant ser ut. Trät är mittemellanmörkt kan man väl säga, ugn, microvågsugn och diskmaskin i rostfritt. Och den dag denna kyl och frys pajjar, den dagen närmar sig, blir det rostfritt där med.

PÅ andra sidan valvet finns allrummet/TV-rummet och till höger skymtar dörröppningen in till vårt sovrum.
Klicka på bilderna för större format.
Och skulle ni undra så... jag håller på att steka pannkakor ;)

    

Andra rummet: badrummet.

Badrummet ska inte förändras så jättemycket. Egentligen vill jag ha upp kakel i den ände av rummet där badkaret står, och mellan speglar/överskåp och bänk/handfat. Men det blir ett för stort projekt just nu, andra saker är viktigare. Jag får nöja mig med att måla om skåpsluckorna. Såhär ser det ut nu (klicka på bilderna för större format):

Luckorna är i nån blekrosabeige färg och ytan är dessutom ganska sliten. Jag ska måla dem blåa, och min förhoppning är att färgen ska bli ungefär som på duschdraperiet. Blir det inte så... ja då kanske jag får måla igen ;-)
Färgen jag köpt är en lackfärg från landora, nyans Blå 44.

Första rummet: köket.

Jag kommer inte att jobba de närmaste veckorna och har i ett svagt ögonblick lovat att ta hand om målningen i köket. Såhär ser köket ut nu (klicka på bilderna för större format):

Ingen katastrof direkt, men lite småtråkigt kanske. Stommen med slåp och luckor och sånt ska inte förändras, men väggarna ska målas och en ny gardin ska upp. Färgen är nyans 36 oliv ur Landoras väggfärgssortiment.

Det kan nog bli bra mot den mellanmörka träfärgen på luckor och möbler, tror vi.....

Välkommen till min hemblogg.

Hembloggen är helt enkelt skapad för att dokumentera de förändringar som ska ske här hemma. Vi ska försöka skapa stora förändringar med små medel. Det blir inga avancerade projekt, inga ruvna väggar eller nya möbler osv, men de ska förhoppningsvis göra stor skillnad. Då sätter vi igång...
Mer om hemmet finns för övrigt att se och läsa på min hemsida, jennies-hemsida.zoomin.se , under fliken "Hemmet".

RSS 2.0