Arbetet är igång.

Hallen är tömd, men oj vad STOR den ser ut!!

image97
Jag har tänkt om lite mot från början ;-) Snedväggen till vänster ska också få vaniljfärg, allrums/TV-rumsfärgen får börja efter den. På motsvarande vägg, den till höger alltså, ska de två färgerna mötas på mitten och gå omlott med lodräta streck. Är jättefint inne i min skalle ;)

Under tiden har garaget förvandlats till målarstudio.

image98
Det tar emot att börja slipa ner spegelramen och byrån, det är ju så tråååkigt. Måleriet är det roliga.

Första strykningen av väggarna ska ske när Simon lagt sig ikväll.

Här är de!

Hallmöblerna alltså.
Spegeln är stor och tung men bra. Peter har haft den sedan han flyttade hemmifrån tror jag. Byrån har JAG haft sedan jag flyttade hemifrån och den är ännu äldre. Och riktigt ful dessutom. Men den rymmer mycket så varför kasta den? Vit lackfärg på, slipa först såklart, och så nya knoppar. Voila! En "ny" byrå!

image95 image96



Hallen ska påbörjas!

Första smala delen av hallen ska påbörjas, jag hittade färg idag som jag tror kan passa. Vanilj heter nyansen. Hallmöblerna ska gå i vitt. Låter jättevitt, och det är det nog också ;-) men jag ska föra in färg i t ex gardinen i det smala fönstret och kanske nån tavla eller så....

Några före-bilder då:

Här kikar man åt höger när man kommer innanför dörren. Hatthyllan är redan vit, men den gamla spegeln och den ännu äldre byrån ska slipas ner och vitlackeras. Skohyllan ska också vitlackeras eller så köpt vi en ny i stål eller vad man ska säga...
image89
Långt framme till vänster skymtar TV-rummet/allrummet.

Här tittar man åt vänster istället. Långt fram i höger kant skymtar öppningen till vardagsrummet.
image90


Och här är den smala hallbiten från andra hållet, alltså innifrån den större halldelen/TV-rummet/allrummet ;-) Invecklat va??
image91

Den bruna gamla stolen tillhör ett äldre möblemang som står på en liten snedvägg som leder in mot TV-rummet/allrummet, härser man inte snedväggen så det ser ut som att stolen står mitt i ingenting liksom ;) Men det gör den alltså inte. I TV-rums/allrums delen kommer de flesta möblerna även framöver att gå i mörkbrunt så detta möblemang kommer att stå kvar där det står.

Dags att börja med att slipa ner möblerna kanske??

FYI.

For Your Information....

Kommentarer tas inte bort bara för att skrivaren har en annan smak än jag har, herregud det är inte h*n som ska bo här så om h*n inte gillar färgerna t ex så är det ju inget bekymmer för mig ;-) Däremot  kommentarer som är nedlåtande enbart nerklankande, och dessa är såklart anonyma, tas bort.

Ifall nu nån skulle undra...

Färdigt!!

Sovrummet är klart! Sånär på att hörnan bakom dörren ska fyllas av den gamla byrån med TV:n på, men det syns knappt ändå (fullt medvetet *s*) och gör ingen avgörande skillnad för rummets utseende. Så, några färdigt-foton!

image83
Detta är väggen mot söder, ut mot altanen. Gardinerna är gamla, minns inte ens när jag köpte dem, men nu blev de återupplivade ;-)


image84
Här har vi då motsatta väggen jämtemot fondväggen. Dörren till vänster leder ut mot allrummet/TV-rummet. Tavlan ovanför byrån har en farbror till mig målat och gett oss i present för många år sedan. Byrån är ny och kommer att mörkna med tiden. Och stolen ska bytas ut mot en enkel dam/herrbetjänt när jag hittar nån jag gillar.


image85
Här har vi så fondväggen, nya hyllan med nya sänglampor, och så Peters gamla sängbord som får hänga med ett tag till. Man måste sätta sig upp lite i sängen för att kunan släcka lampan, men det får vi stå ut med för utseendets skull ;-)


image86
Och så då min hörna....  Dörren leder in till klädkammaren.


Blev rätt bra va??


Och så lite extrabilder.


image87
Närbild av vägghyllan innan lamporna sattes fast.


image88
Hörnan där TVn och gamla byrån ska gömmas. Och så får jag väl fixa nån liten grej att ha på väggen.

*pustar ut* Nu ska jag sova i mitt nya sovrum!!


En bekännelse!!

Ibland är vi riktiga sluskar. Titta hur det såg ut under vår säng:
image76

FY!! Men nu är det totalt tomt därunder.

Idag har bl a de nya golvlisterna lagts.
image77

Och jag har köpt lite nytt "pynt".
image78

Och framåt kvällen så börjar det ta sig! Som pyromanen sa.... Här är Peters hörna ;) och hans nya klockradio, very important! Jag vill köpa ett nytt enfärgat överkast, men det gamla funkar hyfsat så länge.
image79

Här är min hörna. På väggen ovanför sänggaveln ska en "Lack" bokfärgad hylla sitta, med foton av mig, Peter och Simon på stativ samt nån ljusstake. Undertill ska silvergrå sänglampor sitta fast. Och i hörnan, med långsidan mot den gula väggen, ska 3 gula enkla hyllplan sitta med plats för klockradio, telefon och lite sånt. Den nedersta ska sitta såpass lågt att de fula kontakterna på väggen blir mindre framträdande.
image80

Och här är motsatt vägg från fondväggen räknat. På byrån ligger gardinerna som ska upp. Och på sängen ligger fotona som ska upp på hyllan ovanför sängen.
image81

Här är lampan som ska sitta i taket. Den jag egentligen köpte passar bättre i hallen kom vi på ;-) medans denna som då suttit i hallen tills nu matchar sänglamporna i stil. Den är inte jättevacker, men inte så ful som den ser ut på bilden *s* Och den är inte så framträdande i rummet.
image82

Nu är det bara småpill kvar. Jippi!




Fondvägg klar!

Duktige Peter fixade den medans jag och Simon köpte taklampa, klockradio och småpynt.

Här ser man väggen i två olika ljusförhållanden:

image73

image74

Och här är tapeten i närbild:


image75

Sovrummet dag 2.

 
Inatt sov vi i denna mycket obekväma bäddsoffa i TV-rummet, en bäddsoffa som tack och lov snart kastas ut och ersätts.
image69

Själva sovrumsarbetet har bestått i att andra strykningen har gjorts och fondväggen förberetts för tapetsering, här kan ni se färgerna mot varandra,.....
image70

... och att de nya golvlisterna lackats och de 3 små vägghyllorna målats.
image71

De 3 små gula hyllorna ska sitta i hörnan mellan den gula väggen och den gröna, med kortsidan mot den gröna, på min sida av sängen (höger). Där ska jag ha klockradio och lite sånt, istället för som nu på ett ganska fult sängbord.

Och sen var jag så smart att jag kom på hur korkat det var att sova i den obekväma bäddsoffan när vi istället kan ta sängbottnarna! ;-) Sagt och gjort, såhär sover vi inatt...

image72

Sovrummet är påbörjat.

Efter många om och men ;-)

Min första abetsinsats, förrutom att plocka ner en tavla fån väggen, att skrapa bort strukturen i de hörnor där målad vägg och tapetserad vägg ska mötas. Som här:
image64

Väggen till vänster är den blivande fondväggen, den till höger är en av tre väggar som ska målas gula.

Peter tog bort golvlisterna och fixade lite med sladdar och uttag.
image65

Sen började jag måla. Här är före påbörjad målning:
image66
Blivande fondväggen är den som syns i högerkanten.

Och här har första strykningen snart avklarats. Blir nog bra till slut...
image67
Växten i vänster nederkant är något mörkare än fondtapeten men här ser man i alla fall litegrann ungefär hur färgerna blir mot varandra.

Till slut fick även Peter bidra med några droppar färg.
image68

Imorgon är det dags för strykning nr 2, och kanske eventuellt nr 3....
På torsdag ska fondtapeten upp.
Och på fredag ska det göras klart med nya golvlister, vägguttag, hyllor och lampor...
That´s the plan....

RSS 2.0