Trädgård och utemiljö.

http://jennies-hemsida.zoomin.se/index/15407.html

Adressen går till en undersida på min hemsida. En undersida som handlar om Trädgård och utemiljö. Kika där...

Jag är i grunden nöjd med vår trädgård.

Vi har en hyfsat hyfsat stor och har en öppen yta mot söder med plats för lekar och plaskepooler och trädgårdsland och lite sånt. Om man ignorerar ovanvåningen på de hus som ligger söder om oss är trädgården till stor del insynsskyddad tack vare sitt läge och häckarna runtom, utan att för den delen kännas instängd. Men i rabatterna är det fortfarande lite små-oreda, och en del träd och buskar ska bort. De som bodde här före oss var först i huset och när de anlade trädgården tänkte de nog inte på att saker och ting växer.... Så en del buskar och träd känns märkligt placerade nu när de vuxit upp. Men jag och Peter är inte helt överens om vad vi ska hitta på....

På norrsidan, ut mot gatan, är tomten inte så stort. Och där ska Peter nu göra lite snyggare. Klicka på länken där uppe så ser ni!

Totalt oviktiga bilder :)

Vi har köpt ny kamera och jag försöker komma underfund med den. Under de försöken har jag tagit lite bilder här från huset, både ute och inne. Blandad kompott och helt oviktigt ;) men hey, det var ju så länge sedan jag uppdaterade bloggen så jag lägger ut dem ändå ;-)

Här är sonens eget träd, han och hans fadder grävde första spadtaget under hans namngivningsceremoni 2004 men träder planterades tyvärr inte förrän 2006 ;) Det är ett äppleträd och blommar nu sött.
image56


Och här sitter sonens "lille" nalle och läser tidningen. Soffan är en gammal bäddsoffa som förrut stod i arbetsrummet. Den tjänstgör nu som TV-soffa men det är högst tillfälligt. Det är ingen vidare soffa att sitta i och den är också ganska sliten på vissa ställen. Därav det mörkblå lakanet och kuddarna.
image57



2 foton från köket.

Först hyllan på väggen mellan burspråksfönstren och dörren till grovköket.

image58

Och så en detaljbild från samma hylla:
image59


Och till sist en liten men naggande god bukett blommor som plockats i trädgården, sådda förra året och nu självsådda/förökade. Vasen med blommorna står på det "gamla" möblemanget i hallen bestående av ett bord och 2 stolar, mest till prydnad...
image60


Sovrummet nästa projekt!

Nu när arbetsrummet är klart så är det sovrummet som står på tur. Jag har hittat färg jag vill ha, hittat men inte beställt fondtapet, vägghyllorna är inköpta och nya byrån är ihopsatt och på plats. Den gamla byrån, som sväljer en jäkla massa kläder, har jag gömt bakom sovrummsdörren med TV:n på. Så ser det inte fult ut utifrån TV-rummet t ex men vi kan ändå kolla på TV i sängen om vi drar igen dörren lite. Bra va? ;-)

image55

Nya byrån..... Förhoppningsvis mörknar den hyfsat snabbt så den passar bättre ihop med övriga furumöbler.

Arbetsrummet före och efter!

Arbetsrummet är äntligen klart. Det har inte skett nåt avancerat egentligen, men det har tagit tid ändå för det har varit lite småpilligt ;-) och entusiasmen har inte varit den bästa hos nån av oss. Men nu är det klart!!

Lite före- och efter-bilder då! Och några mittemnellan...

Helhetsbild av rummet, sett från hall/allrum/TV-rum:
FÖRE:
image35

NÅNSTANNS LÄNGS VÄGEN:
image47

EFTER:
image46


Väggen ut mot hall/allrum/TV-rum:
FÖRE:
image48

EFTER:
image49

Hörnan där tidigare bäddsoffan och soffbordet stod, nya datorhörnan:
FÖRE:
se översta bilden på sidan ;-)

NÅNSTANNS LÄNGS VÄGEN:
image50

EFTER:
image51

Den minst förändrade delen av rummet:
FÖRE
(Fast fåtöljen stod inte där då, där kom änden av bäddsoffan):
image53

EFTER:
image54


Kostnad:
Nya möbler samt några vägghyllor för totalt ca 1200 kr.
Blod, svett, tårar och svordomar när möblerna skulle sättas ihop ;-)

RSS 2.0