Efter-bilder igen.

TV-rummet/allrummet är sedan en vecka tillbaka helt färdigt, nu kommer fotona. Äntligen va, visst har ni längtat?? ;-) Men jag orkar inte lägga in före- och efter-bilder intillvarandra så ni får allt bläddra ner för att se före-bilderna. Latmaskar!

image132

Bäddsoffan är ny för vår del men har tjänstgjort hos mina föräldrar i en hel del år. Den får allt duga några år framöver. Och den är faktiskt riktigt skön att sitta i...
Soffboret vill jag byta mot ett mörkbrunt, men jag hittar inget i min smak och i lämpligt prisläge just nu.
Gardinen byts mot en enfärgad nån gång i framtiden...

image133

Nu är fotona tagna kvällstid när det var märkt ute men här ovan syns det hyfsat vilken färg väggarna har.

image134

Helt normal placering av en gammal kökssoffa va?

image135

image136

Det går utmärkt att ligga ner i soffan också ;-)

Sådär ja, ännu ett rum klart. Vardagrummet får nog vänta tills en bit in på hösten...

Färdigt och halvfärdigt.

TV-rummet är delvis färdigt kan man säga. Tapeterna är t ex på plats i de nya glasörrarna på bokhyllorna, här är den låga varianten:
image128
FÄRDIGT alltså.

MEN, de två färgerna.. alltså vanilj i hallen och ljusgul i TV-rummet/allrummet... är så lika varandra att mina fina ränder inte syns om man inte vet att de finns där *snyft*

I alla fall, här nedan syns hur det såg ut innan, innan denna delen var påbörjad.
Lite trevligare nu va?
image129


Och så kan ni få en HALVFÄRDIGT-bild, en liten överblicksbild kan man väl kalla det. Det är inte riktigt färdigt som synes, bl a ska flaskorna INTE stå där uppe ;-), men man kan ändå, tycker jag, se hur mycket "lättare" möblemanget ser ut. Inte alls så klumpigt. Och så ska då soffan ersättas av en bättre mörkblå.
image130

Om ni glömt.... en påminnelse om hur ser såg ut innan:
image131

Snart klart... förrutom soffan som nog dröjer 1-2 veckor till.

En bit på väg.

Idag köpte jag tapet som ska få pryda dörrarna till Billy-hyllorna och dörrarna till nya TV-bänken jag köpte för en spottstyver via Blocket.

Här är tapeten:
image125

Genom att sätta den bakom glaset på Billy-hyllornas dörrar och bakom dörrarna på TV-bänken hoppas jag ge möblerna ett enhetligt intryck fastän de har olika nyanser på trät. Vi får väl se ;)

Här är TV-bänken, suddigt dock, jag ska hitta en mer permanent lösning på tapetfasthållandet sen men det funkar så länge.
image126

Och här har jag tapetserat skivorna som ska sättas bakom glaset i Billy-dörrarna.
image127

Peter har ägnat dagen åt att bl a måla första strykningen på väggarna. Just nu ser det ut att vara samma färg som vaniljnyansen i hallen men jag tror det blir gulare sen ;)

Nästa projekt då.

Nästa projekt blir alltså TV-rummet/allrummet. Jag börjar jobba igen imorgon medans Peter har en veckas semester till så tiden att fixa här hemma har krympt något. Men, det får bli kvällsarbete ;-)

Väggarna ska målas i en ljust gul färg, inte väldigt avvikande mot vaniljfärgen i hallen men ändå en tydlig skillnad.

Lite före-foton då...

image119
Den gamla kökssoffan ska stå kvar där den står, men det ska vara mindre plottrigt på väggen bakom.

image120
Här möts då vaniljfärgen och den ljusgula färgen så småningom via parallella lodräta linjer på mitten. LÅter det skumt? Tja, ni får väl se sen ;-)
Den låga Billy-hyllan från IKEA ska få glasdörrar med någon snygg tapet eller ett snyggt tyg bakom glaset.

image121
Underskåpet ska tas bort till vänster och även den höga hyllan ska få sådana glasdörrar med tapet eller tyg bakom. Där ska LITE böcker (det mesta ska rensas bort), videofilmer/DVD-filmer samt spritförrådet *blink* gömmas.
Och så var det skåpet till höger som jag egentligen vill ha bort helt men så länge vi har denna TV:n så får det vara kvar. Men när vi byter till en platt-TV så ska underskåpet bort, den höga hyllan ska få glasdörrar öven det och så ska den få byta plats med den låga hyllan på bilden ovanför. Och där över ska TV:n stå eller hänga. Men, det blir som sagt efter TV-bytet.

image122
Bäddsoffan är himla söt, men VÄLDIGT sliten (därav lakanet på) och dessutom inte bra att varken sitta i eller sova i. Så den ska bort. Som tur är så råkar mina föräldrar ha en annan bäddsoffa över som vi ska få. En mörkblå mer rejäl soffa som också är mycket bättre som sovplats för våra gäster. Lite fräscha kuddar till den, och så bort med fåtöljen framför fönstret, så blir det nog bra.
Soffbordet älskar jag inte utan vill ha ett mörkbrunt men det får bli en senare fråga.
De mörka trista gardinerna ska ersättas av en ljus kappa som tidigare hängde i sovrummet.

image123
Såhär ser det ut när man tittar från kökssoffan eller arbetsrummet mot sovrumshållet. Det mörkbruna hörnskåpet till höger ska absolut stå kvar, och det låga bordet på högra väggen likaså. Bordet kommer från min mormor och morfars hem.
Ja, ni kanske förstår varför den där TV-väggen är mit hatobjekt just nu ;-) Inte så snyggt nej. Samtidigt känns det dels inte som att ekonomin tillåter helt nya TV-möbler just nu, och dels är det synd att göra sig av med Billy-skåpen och hyllorna så länge de är i gott skick eftersom sonen kanske kan ha användning för dem senare. Så det blir en kompromiss ett tag...

image124
Detta fotot blev ju mörkt, väldigt mörkt... Men det är i alla fall taget åt söder. En dörr leder ut till den stora altanen.

Ja, så ser det ut nu. Imorgon efter jobbet påbörjar jag inköpen.

Före och efter!

Hallen är färdig! 4 dagar totalt tog det, om jag minns rätt... Ytterkläderna och skorna är tillbaka
(åh vad jag önskar att jag kunde gömma dem UTAN att för den delen ha en stor garderob),  
möblerna är tillbaka, golvlisterna är ditspikade.
Så, lite före- och efterbilder:




image111 image112
Här ser ni hallen sedd från ytterdörren, man kikar åt höger. Ja, den första bilden är före-bilden såklart ;-)


image113    image114
Här kikar man istället åt vänster.


image115    image116
Och här är hela hallen sedd från allrummet/TV-rummet.
Före-bilden är äldre än de andra före-bilderna men _ungefär_ så såg det ut.


Lite övriga foton.

Hur hallmöblerna såg ut tidigare ser ni i ett tidigare inlägg. Här är de på plats igen i nytt skick:
image117

Och här är den halvfärdiga väggen där denna färgen ska möta färgen i allrummet/TV-rummet. Jag hoppas ni ser att ca 2/3 av väggen är målad. Färgerna ska mötas med lodrätta linjer i olika bredd i mitten av väggen.
image118
Och möbeln ska få dörrar, sådana i glas som man sätter tyg eller tapet bakom.

Vi är nöjda. Dags för nästa projekt! :-P

Voila!

Gammal byrå blir till ny......

Lite slipning, lite lackfärg och nya knoppar. Nästan inga pengar alls. Hur byrån såg ut härom dagen syns i ett inlägg nedan. Nu ser den ut såhär, med resp utan tända ljus ;)

image99

image100

Ovanför ska sen spegeln hängas, den är också färdigmålad (ja ramen runt själva spegeln då) men det ska fixas lite till med den. Men imorgon så!! DÅ ska hallen vara klar med lister och allt.

Såhär ser det för övrigt ut på väggen mittemot byrån. 3 fyrkantiga hyllot från Netto av alla ställen, 79 spänn. Lite nya ljuslyktor som fick kaktusar i sig och volia... Finare än tidigare då där hängde en "tvåbent" svart smidesljusstake.
image101

RSS 2.0