Nästa projekt då.

Nästa projekt blir alltså TV-rummet/allrummet. Jag börjar jobba igen imorgon medans Peter har en veckas semester till så tiden att fixa här hemma har krympt något. Men, det får bli kvällsarbete ;-)

Väggarna ska målas i en ljust gul färg, inte väldigt avvikande mot vaniljfärgen i hallen men ändå en tydlig skillnad.

Lite före-foton då...

image119
Den gamla kökssoffan ska stå kvar där den står, men det ska vara mindre plottrigt på väggen bakom.

image120
Här möts då vaniljfärgen och den ljusgula färgen så småningom via parallella lodräta linjer på mitten. LÅter det skumt? Tja, ni får väl se sen ;-)
Den låga Billy-hyllan från IKEA ska få glasdörrar med någon snygg tapet eller ett snyggt tyg bakom glaset.

image121
Underskåpet ska tas bort till vänster och även den höga hyllan ska få sådana glasdörrar med tapet eller tyg bakom. Där ska LITE böcker (det mesta ska rensas bort), videofilmer/DVD-filmer samt spritförrådet *blink* gömmas.
Och så var det skåpet till höger som jag egentligen vill ha bort helt men så länge vi har denna TV:n så får det vara kvar. Men när vi byter till en platt-TV så ska underskåpet bort, den höga hyllan ska få glasdörrar öven det och så ska den få byta plats med den låga hyllan på bilden ovanför. Och där över ska TV:n stå eller hänga. Men, det blir som sagt efter TV-bytet.

image122
Bäddsoffan är himla söt, men VÄLDIGT sliten (därav lakanet på) och dessutom inte bra att varken sitta i eller sova i. Så den ska bort. Som tur är så råkar mina föräldrar ha en annan bäddsoffa över som vi ska få. En mörkblå mer rejäl soffa som också är mycket bättre som sovplats för våra gäster. Lite fräscha kuddar till den, och så bort med fåtöljen framför fönstret, så blir det nog bra.
Soffbordet älskar jag inte utan vill ha ett mörkbrunt men det får bli en senare fråga.
De mörka trista gardinerna ska ersättas av en ljus kappa som tidigare hängde i sovrummet.

image123
Såhär ser det ut när man tittar från kökssoffan eller arbetsrummet mot sovrumshållet. Det mörkbruna hörnskåpet till höger ska absolut stå kvar, och det låga bordet på högra väggen likaså. Bordet kommer från min mormor och morfars hem.
Ja, ni kanske förstår varför den där TV-väggen är mit hatobjekt just nu ;-) Inte så snyggt nej. Samtidigt känns det dels inte som att ekonomin tillåter helt nya TV-möbler just nu, och dels är det synd att göra sig av med Billy-skåpen och hyllorna så länge de är i gott skick eftersom sonen kanske kan ha användning för dem senare. Så det blir en kompromiss ett tag...

image124
Detta fotot blev ju mörkt, väldigt mörkt... Men det är i alla fall taget åt söder. En dörr leder ut till den stora altanen.

Ja, så ser det ut nu. Imorgon efter jobbet påbörjar jag inköpen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0